In december was het verlijden gepland van de akte waarbij de gemeente Kasterlee en Delhaize een woning en een perceel grond achter het gemeentehuis ruilen en de gemeente eigenaar wordt van de witte woning op de Markt die aan het gemeentehuis grenst.

Maar omwille van de bouwvalligheid van de achterbouw werd dit uitgesteld. Inmiddels heeft Delhaize het bouwvallige deel afgebroken. Uitstel was geen afstel want deze week heeft burgemeester Kennes de ruilakte bij de notaris getekend zodat de gemeente vanaf heden volledig over de woning en het aanpalende stuk grond erachter kan beschikken.
 
Samen met de ruilakte werd ook een akkoord getekend waarbij Delhaize toelating geeft om tot aan de perceelgrens te bouwen en om ook aan de zijkant “zichten te voorzien zonder beperking in afmeting of hoogte” Dit breidt de bouwmogelijkheden voor de gemeente Kasterlee sterk uit. Er kunnen dus aan de westkant ramen worden geplaatst om daglicht te nemen voor de uitbreiding van het gemeentehuis.
 
“Na 7 jaar onderhandelen met Delhaize is de woning nu definitief van de gemeente. Deze kans om ons gemeentehuis uit te breiden zullen we integreren in het masterplan De Met voor de volledige herinrichting van onze dorpskern zodat dit een onderdeel wordt van een ruime visie.

Beeld J. Stoop / N.